Kółko Mam

Miejsce Spotkań Mam

Wiecie jakich  pytań możemy się spodziewać,a na jakie nie musimy odpowiadać?
Na liście pytań podstawowych znajdą się także pytania "wrażliwe". Na te, dotyczące związków nieformalnych, planowanych dzieci czy niepełnosprawności, nie będziemy musieli jednak odpowiadać.Sam udział w spisie jest obowiązkowy, ale odpowiedzi na poszczególne pytania można odmówić rachmistrzom nie wolno sprawdzać dokumentów, chodzić po mieszkaniu i pytać o dochody. Mamy prawo nie wpuścić ankietera do domu i rozmawiać np. na schodach.Rachmistrz nie może pytać o nasz majątek, ile mamy pieniędzy czy samochodów, orientację seksualną, sympatie polityczne czy zaufanie do Kościoła.
W ogóle co myślicie o tej akcji??ja spiszę się chyba przez internet,by żadnemu rachmistrzowi się osobiście nie spowiadać...Kolejna okazja dla złodziei i oszustów...bo na pewno to wykorzystają..A jaką forma spisu powszechnego Wy wybierzecie?

Przeglądane: 2

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

ja juz spisałm sie przez internet...wypełnienie ankiety zajmuje w sumie 2 minuty,mozna odrazu spisac małoletnie dziecko-super sprawa polecam.
ja też juz spisałam całą rodzinkę przez internet, bo nie lubię obcych w domku;-) Szybko i sprawnie:-)
Spełniłam obowiązek i spisałam się przez internet .Wpisałam swoje dane i swoich dzieci i zakończyłam...Zapomniałam o mężu..ha,ha,ha-nie zasłużył sobie....w sumie tam nie było pytań o męża-[chyba]Gdy próbowałam wejść jeszcze raz to nie mogłam....nie wiem czy poplątałam coś z hasłem (smutna) Czy mogę go spisać osobno?Czy muszę próbować wejść do swojej bazy?[jak?]A mogę go w ogóle nie spisywać??
Też zrobiłam spis przez internet, i nie ma pytań o męża. Poza tym jak mąż będzie chciał spisać dzieci to już nie może bo ty to zrobiłaś
ostatnio dowiedziałam się że losowo wybrane osoby mają bardziej  szczegółowy spis tzn.wypytują się o warunki mieszkaniowe, przynależność do kościoła, warunki bytowe, związki itp i nie ma znaczenia czy spisujemy się przez internet czy zawita do nas rachmistrz.Mnie udało się całą rodzinkę spisać w wersji skróconej;-)
Spisałam się przez internet a mąż musi sam to zrobić
najbardziej fajne pytanie???czy w wc jest spłuczka??
naprawdę miałaś takie pytania haha?
moja mama miała..spisywała sie przez internet..
a jakby nie było to co??? przyszli by zamontowac?...

Kasiul@ mówi:
moja mama miała..spisywała sie przez internet..
ha,ha,ha..nie wiem,ale może????
Ja już spisałam się zaraz na poczatku kwietnia przez internet; miłam ankiete rozszerzoną ale w sumie szybko mi poszło.

Grupy

© 2012   Created by Agata.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu