Kółko Mam

Miejsce Spotkań Mam

mamusie na was zawsze moge liczyc powiedzcie mi czy mozna 10.5m-go dziecka podawac parowki?? ostatnio zostawilam mala pod opieka jej babci bo mialam zalatwienia jak wrocilam do domu patrze sie i zdebnialam mama jej podaje parowki na szczecie obrane ze skorki ale to jednak parowki. broni8la sie tym ze sasiadka tez daje do jedzenia 11m-ym chlopaka do jedzenia. ale ja cytalam artykul zedzieci powinnny jesc[parowki od 3 roku zycoa dodam ze to nie byly adne made in tesco lub podobnie tylko bobaski.czy mozna takim malym dzioecia dawac do jedzenia parowki?? piozdrawiam goraco

Przeglądane: 4

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

Moja córka ma 8 m-cy i jak ja jem coś to i jej muszę to dać,bo inaczej jest płacz.Więc jak jem parówki to ona też dostaje,oczywiście rozgniecione, i niedużo.
Ja tam moim dzieciom daje i szlag ich nie trafil jak lubia to czemu nie dawac ale to moje zdanie aaa moje dzieci maja jedno 1 rok a drugie 3 lata
moje dzieci także jedzą parówki,ale tylko "bobaski" i nigdy żadnego problemu nie było.Zresztą jestem zdania ze dziecko wszystkiego musi spróbować,oczywiście w rozsądnych ilościach.
ale to już indywidualna sprawa mamy czy daje czy nie
pozdrawiam
Przeczytaj Andzia na odwrocie z czego składaja sie "bobaski" samo E..jakies .....to ma byc dobre dla dzieci?????
Witam.Ja sojemu synkowi (2 latka) podaję paróweczki ponieważ je bardzo lubi.Nic mu nie jest więc nie widzę powodu dla którego miałabym mu zabraniać je jeść.Oczywiście nie jada ich codziennie ale z umiarem.Poza tym Igor próbuje prawie wszystko na co ma ochotę(także z rozsądkiem)...Pozdrawiam
Mój synek szkończył roczek i czasami daje mu do jedzenie paróweczki cielęce lub indycze ..niby,, specjalne dla dzieci...
Moja córcia pierwszą parówkę zjadła jak miała 10,5 miesiąca,ale jej nie smakują.Zje kawałek malutki i potem wypluwa więc jej nie daję.
ja natomiast nie daje mojej malej parowek,raz tylko jej dalam tak na probe,owszem smakowaly jej(z reszta nie ma rzeczy ktorej by nie zjadla)ale tak jak juz ktos napisal tosame resztki i odpady z mies,wiec zdecydowalam ze nie bede jej dawac dopoki sama kiedys nie zdecyduje,ze chce je jesc,a co do jeszcze innej odpowiedzi-z pewnoscia wszyscy jedlismy parowki i nic nam nie jest,ale kiedys nikogo to interesowalo z czego sa robione!!!!!!!!wiec zalosna jest wypowiedz o szynkach i baleronach!na dzien dzisiejszy prawie kazdy z nas moze zdecydowac co jest dobre i zdrowe i co podawac.Ja takze jadlam,bo mi smakowaly,ale teraz wiem co w nich jest i naprawde ich unikam.
MOJ SYNEK MA 1,5 ROKU I TEZ JE PAROWECZKI ALE TYLKO TE DLA DZIECI
hmm moja ma dopiero 8 miesięcy a pierwszy raz parówkę dostała 2 miesiące temu i nic jej nie było, tak samo z panierowaną piersią z kurczaka czy ziemniakami z sosem z pieczeni z folii które też pierwszy raz jadła gdy miała 6,5 miesiąca sądzę że niepotrzebnie panikujesz :) wiesz wszystko zależy od reakcji dziecka - organizmu - jeśli nie wystąpiła reakcja uczuleniowa to sądzę że spokojnie możesz mu podawać
jedynie co mnei irytuje u mojego dziecka to to że nie zje innej zupki poza rosołem, ale biorę pod uwagę to że może mieć jak tatuś - niestrawność po innych zupkach. mąż nie jada innych zup poza rosołem bo ma zgagę i mówił mi że ma tak odkąd pamięta i to samo mi teściowa mówiła że odkąd pamięta to mój mąż nie jadał innych zup poza rosołem

jak podaję małej coś pierwszy raz to troszkę i czekam 1-2 dni na reakcję organizmu jak nic jej nie się nie dzieje to daję więcej i np. jogurty zaczęła jeść jak skończyła 5 miesięcy i to nie są jogurty typu danonki tylko takie jak my jadamy - jogobella czy serduszko, w końcu te jogurty niczym się nie różnią poza ceną ;)
dziekuje:))zawsze moge na was liczyc kochane mamusie:) justynko powiem ci ze moja niunia uwielbia rosol i gotuje jej specjalnie juz od 6m-ca i jak by mogla to by jadla codzienie ale robie tez jej inne zupki na rosolku:) a zwlaszcza uwielbia makaronik w rosolku. przepraszam za literowki:)

pozdrawiam
Moja córcia tez je paroweczki. Ale nie podaje jej zbyt czesto.

Grupy

© 2012   Created by Agata.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu