Kółko Mam

Miejsce Spotkań Mam

Od wczoraj jedna z uczestniczek KM jest brutalnie atakowana na blogu.
Oto kilka cytatów z komentarzy jakie kilka mam z KM opublikowało na jej temat:

"Pewnie nie ma nikogo z kim mogłaby pogadać- z wyjątkiem rozmownej i "wygadanej" córci... No i może koleżanek z przedszkola... "

"(..)ta wredna baba od tych durnych slowek. (..) Glupie babsko i nic wiecej."

"(..)całkiem dziwna osoba złośliwości jej nie brak"

"(..)ona nie bierze udzialu w zadnych dyskusjach tylko wypisuje te swoje pierdoly"

"Dziwna baba ale coz lepiej na nia nie zwracac uwagi bo nie warto."

--

Czym owa mama zasłużyła sobie na tak ostre i tak bardzo personalne ataki?
Jedyne co zrobiła to opublikowa w ciągu ostatniego miesiąca kilka bardzo krótkich postów na swoim blogu opisując jak jej córka uczy się mówić. To wszystko. Jej posty nikogo nie obrażają, nie są wulgarne i w żaden inny sposób nie łamią zasad KM.

Blog to jest prywatne miejsce gdzie każdy może pisać co chce. Niestety teraz mamy z KM używają bloga do nieuzasadnionych ataków na jedną z mam.

Jestem rozczarowana zachowaniem tych mam, które personalnie obrażają uczestniczkę tylko dlatego, że nie podoba im się jej blog. Posunęły się one nawet do tego aby zwrócić się do mnie z prośbą o skasowanie profilu mamy, którą tak atakują.

Przypominam Wam, że żyjemy w kraju w którym panuje wolność słowa i każdy może mówić co chce. Przypominam Wam również, że każdy ponosi odpowiedzialnośc za swoje słowa. Brutalne, publiczne ataki to coś co nazywa się "publicznym znieważaniem". Tego rodzaju ataki nie będą tolerowane na KM. Jeśli czyjkolwiek profil zostanie skasowany z KM to będzie to tych z Was które takich ataków się dopuszczają.

Słowa kluczowe (do wyszukiwania): KM, dobre, zachowanie, zasady

Przeglądane: 0

Odpowiedzi są zamknięte dla tej dyskusji.

Odpowiedzi do tej dyskusji

No p.Agato coś chyba jest nie fer, Majeczka była tu nowa i bardzo ją polubiłyśmy udzielała się i jakim kosztem musiała nas opuścić,był bliska naszym sercom bardziej niż Lidka,moim zdaniem to wspólnie powinnyśmy decydować o tej stronce ,to że Pani jest założycielką jej to nie oznacza że powinna mieć przewagę....Jest mi przykro z tego powodu
mam podobne zdanie jak Aga i Wika wiec nie bede nic dodawala!! mam nadzieje ze sprawa sie szybko wyjasni.....pozdrawiam
W sumie to ja jako pierwsza zaczelam.... spytalam czy to nie troche dziwne,ze jedna z mam nigdy nie udziela sie w zadnych dyskusjach,dodaje jakies smieszne posty i do tego ma zablokowane komentarze...Jesli pomylila forum to lepiej jesli sie zorientuje jak najpredzej,bo przeciez my nie prowadzimy tu pamietnikow!Przeszkadza nam to,dlatego ze wchodzac tutaj chcemy znalezc cos interesujacego,a nie jakies ,,nastepne wymysly malolaty" czy jakos tak!
mnie rółwnież może pani agato wywalic popierwsze nigdy nie było tu awantur o jakąś dziewczyne to może niech każda mama też tak zacznie jak lidka i niech bedzie cos pisała ale nikt nie będzie się tu wypowiadał a sama pani dała ZASADY I CHYBA POWINNY BYĆ TAKIE A NIE ŻE KTOŚ MOZE ZASMIECAC KÓŁKO A DO JUSTYNY CZY TY WIESZ CO TO JEST SEKTA WPADASZ OD CZASU DO CZSU MAŁO SIE UDZIELASZ I OBRAZASZ NAS POMYLIŁAS SIE DUZZO I ZASTANÓW SIE NA TYM LUB POSZUKAJ TEGO WYRAZU NA NECIE CO OZNACZA
zgadzam się Amalka z Toba następna mama nie udzielająca się krytykuje nasze wypowiedzi,my poprostu chcemy miec porządek na stronce a nie potrzebnie robi się zaśmiecanie
Po tych wszystkich wpisach osądziłam, że nowe mamy są tu nie mile widziane bo zaśmiecają stronę, mało się wypowiadają itd. Ja jestem już tu nie cały rok i może nie udzielam się tak jak wy stałe bywalczynie ale jeśli jest jakiś temat na który mam coś do powiedzenia to piszę a jeżeli mam jakiś problem to szukam w archiwum i przeważnie znajduję na nie odpowiedzi. Ostatnio narzekałyście drogie mamy na nudę, że nic się tu nie dzieje ale jak widzę na tę nudę teraz nie możecie narzekać!
problem w tym,ze do niej nie mozemy napisac nawet ,,gratulacje" bo ma zablokowane komentarze.
kasia strojny też chce odejsc coraz wiecej mam nas opuszcza
SORRY ALE MYSLE ZE JESLI JAKAS Z MAM "WYLECI Z MORDA" NA INNA BO TA DRUGA COS TAM NAPISALA TO OBRAZAJACY KOMENTARZ POWINIEN ZOSTAC USUNIETY. POWIEDZ TO CO MYSLISZ, PRZECIEZ NIE KAZDY PODZIELA ZDANIE DRUGIEJ OSOBY ALE BEZ OBRAZ I BYCIEM HAMSKIM DO INNYCH.

JESLI KTOS NIE POTRAFI BYC TOLERANCYJNY I JEST OBRAZLIWY DO DRUGIEJ OSOBY TO PANI AGATA POWINNA WYKASOWAC HAMSKI KOMENTARZ ALE NIE CALY PROFIL DANEJ OSOBY. CHYBA ZE SIE TO POWTARZA NAOKRAGLO... MAMUSKI- WYLUZUJCIE TROCHE!!!
Powiem tak: staram się często tu zaglądac, ale niestety nie zawsze mam czas i wiedzę na dany temat żeby odpisyawc na pytania. I powiem szczerze, że dziwi mnie nagonka na tą Lidkę, nie znam kobiety , nawet nie wiem gdzie ten jej blog można znaleźc, a co w tym jest najsmieszniejsze, że inne mamy też piszą na blogach jakie ich dzieci zrobiły postępy w mowie i nikt ich nie szykanuje!!! Myślałam ,że jest jakaś dowolnośc i wolnośc słowa, ale może się mylę. A najbardziej wkurzyło mnie kilka wypowiedzi że są mamy które się mało, albo wogóle nie udzielają i z tego co wywnioskowałam nie są tu mile widziane. Ja tez nie należe do grona osób, które zawsze mają coś do powiedzenia, natomiast wiele odpowiedzi na nurtujące mnie pytania tam znajduję i nie widzę konieczności ponownego ich zadawania a takie wytykanie palcami _ta mama się udziela a ta rzadko mija się z celem.A jesli komus tak bardzo przeszkadza blog tej lidki to po co go czyta. Jestesmy dorosłymi ludzmi a zachowujemy się gorzej niz nasze pociechy. Bez obrazy mamusie ale musiałam zając stanowisko w tej sprawie.

KM na Facebook

© 2012   Created by Agata.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu