Kółko Mam

Miejsce Spotkań Mam

chciałam się was zapytać czy ktoś wie czy oczy dziecka się zmieniają jak tak to do którego miesiąca mój Aleksander ma kolor oczu brązowo-niebieskie mamuśka z Lubuskiego

Przeglądane: 7

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

witam dziecku zmienia się kolor oczu do roku czasu.
Mój lekarz uwarza że jeśli dziecko rodzi się z ciemnymi oczkami, to znaczy że mu ten kolor zostanie. Jeśli dziecko rodzi się z niebieskimi lub szarymi (mogą ściemnieć) to ostateczny kolor ukształtuje się do szóstego miesiąca. pozdrawiam
Do 2. latek. Moja starsza urodzila sie z niebieskimi oczami. Do 18. m-cy kolor sie nie zmienia. Miedzy 18. a 24. m-cem zmienil sie na zielono-brazowy.

Pozdrawiam serdecznie, Kasia
Tzn. mam na mysli, ze u mojej corki tak dlugo kolor sie nie zmienial, a nie, ze ogolnie u dzieci... Ale lekarz pediatra powiedzial mi, ze moze sie zmienic do 2. latek i tak bylo.
moja natka mniała oczka niebieskie a ok w 4 miesiącu zmieniły sie jej na brązowe to niesamowite
dzięki mamuśki za komentarze już mniej więcej wiem co i jak będę śledzić co i jak u mojego Olusia )))))*****pozdrawiam was wszystkie
hej;)
mój ma ciemne brązowe,ale po urodzeniu były niebieskie.Mówią,że niby do roku czasu ma się to ustabilizować,ale różnie z tym bywa;)
pozdrawiam,ata;)
Witaj u mnie syn miał po urodzeniu oczy niebieskie ale gdy skończył rok zmienił się kolor na zielony tak jak mój i męża:)Pozdrawiam:)
moj synek jak sie urodzil mial oczka czarne jak wegielki i teraz ma 3 latka i nadal czarne jak wegielki:)
Podobno do roku czasu.
witaj mojej córci zmieniły się jak miała już dwa latka(z niebieskich na brąz)a co do koloru oczu miesugerowałabym się kolorem oczu rodziców( ja mam szare oczy a moi rodzice niebieskie-to zależne jest od genów nawet po dziadkach i pradziadkach)...pozdrawiamy
mój synek gdy sie urodził to miał takie szaro-niebieskie a teraz ma 8 mies i ma jedno oczko brązowe a drugie ciemno niebieskie i ja tez nie wiem kiedy mu sie ustabilizuje kolorek

Grupy

© 2012   Created by Agata.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu