Kółko Mam

Miejsce Spotkań Mam

Witam dziewczyny, mam do Was pytanko, moja córcia skończyła 6 miesięcy i nie wiem czy to może za szybko żeby przebić jej uszy. Jak myślicie?

Przeglądane: 579

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

Ja dodam,że mojej córce przekułam uszy na pierwsze urodziny,to była moja decyzja,to mi się tak podobało i otoczeniu-wyglądała ślicznie,ale co z tego teraz ma trzy lata i nie ma kolczyków.Dlaczego?Najzwyczajniej w świecie ich nie chciała.Teraz trochę żałuje,że tak pochopnie zdecydowałam się na przebicie jej uszu.Jak będzie starsza to sama zdecyduje czy chce mieć kolczyki.Wszystko zależy od dziecka,może a nie musi ich próbować zdejmować.Jedno jest pewne u tak małych dzieci to my mamy decydujemy. Ps. Po co się tak sprzeczać?Ile mam,tyle zdań:)
Witajcie :) Moja córka miała przebite uszy jak miała 3,5 roku sama przyszła i poprosiła o dziurki bo widziała inne dziewczynki mają, więc poszłam z nią i bez problemu i bez najmniejszego płaczu dała sobie przebić uszka, a później chodziła dumna i wszystkim dokoła się chwaliła że ma kolczyki :), teraz mamy zamiar na wiosnę przebić uszka młodszej córce (skończone 2 lata) gdyż już chodzi i mówi "Ala tez kce kolcyka", więc poczekamy do wiosny jak już nie będzie trzeba nosić czapeczek żeby nie drażnić uszu i zrobimy dziurki. Myślę, że dobrze zostawić dziecko i po prostu poczekać aż samo się upomni o kolczyki jedne zrobią to wcześniej inne później . Pozdrawiam :))
czytam tą dyskusję i śmiać mi się chce. Ewela zapytała się kiedy można przebić dziecku uszy a tutaj zrobiło się jakieś targowisko. Jak ktoś chce powiedzieć co o tym myśli to niech napisze swoje zdanie i koniec a nie krytykuje inne mamy. I tak każda zrobi co będzie chciała!! Wydaje mi się że kilka mam się zdecydowanie zagalopowało. Jak to napisała Alicja : "ile mam tyle zdań" każda będzie wychowywała swoje dziecko jak będzie chciała. Na tym forum nie chodzi o to żeby się kłócić i za wszelką cenę udowodnić swoje racje a tym bardziej poprawiać czyjeś błędy w pisowni!! Takie dyskusje i bałagan który się robi na tej stronie coraz bardziej zniechęca do odwiedzin i komentowania jakiś problemów. Pozdrawiam
ja dla swojej córki przekułam jak skończyła4 miesiący.Zdaje się ze to nalepsza pora na przekucie.szypciej sie goi i dziecko przyzwyczaja się.u mojej córki wogóle nieropiało ucho ani nie było czerwone
Witam wszystkie mamy :) jeżeli chodzi o przebjianie to najlepiej jak dziecko jest jeszcze bardzo malutkie ,albo jak juz samo dziecko zadecyduje czy chce miec przebite czy nie .Ja tez chciałam przebic mojej córeczce jak była mniejsza ,ale jak poszłam do kosmetyczki to moja Ewelinka sie rozpłakała i uciekła z gabinetu.Od tej pory czekam aż sama mi powie że chce mieć kolczyki ,to dopiero z nią pójde nic na siłę .pozdrawiam wszyatkie mamy:)
Faktycznie ,ale sie zamieszanie zrobilo!!! Dziewczyny ,prosze niewytykajmy sobie bledow w pisowni czy jeszcze jakichs innych....przeciez to nie konkurs ortograficzny..mamy sobie fajnie dyskutowac,wymieniac sie pogladami ,wspierac a niekrytykowac i wytykac wady!!!!! Jutro ide do miasta przebic uszka naszej perelce i robie to nietylko ze wzgledow estetycznych ale i zdrowotnych,bo i takie tez wchodza w gre.....pozdrawiam Was mamuski
witaj,ja swojej córce przekułam uszy gdy miała skączone4msc. Teraz ma9,5msc i ma ładnie zagojone uszka nic jej się nie paprało. Pozdrawiam
Witaj .J mojej córeczce przebiłam uszy jak miala 6 miesiecy ,bo w tym wieku chcialam .Wiem ze mozna przebic juz od 4 miesiecy bo czytałam u kosmetyczki informacje jak podpisywalam zgode na przebicie .Czym mlodsze tym lepiej .Ludzie maja rozne opinie naten temat ,ty sugeruj sie swoja opinia.Pozdrawiam
Ja myśle że to jest dobry pomysł zeby przebić jej uszka gdyż mojej siostry córka miała 5 lat jak jej przebijano uszy i strasznie płakała więc im wcześniej tym lepiej.Ja przebijałam swojej córce na roczek na zimę i bałam się że nie będą się jej dobrze goić ale nie było problemu.
Dziewczyny dzieki za komentarze, pozdrowionka dla wszystkich Mam...
widzę, że zdania są podzielone... Na pewno każda mama zdecyduje jak uważa, ale przed pójściem do kosmetyczki z maluchem trzeba sobie zadać pytanie. czemu i komu ma służyć przebijanie uszu półrocznemu dziecku?
Kobieto wyluzuj troszkę....do Aneta D. temat przekłucia uszu jest na tym forum od ponad roku.....a tak wogule skoro temat Pani nie odpowiada prosze po prostu nic na ten temat nie pisac i koniec. Po co psuć komuś nerwy, bezsensownymi wypowiedziami. Naprawdę przez takie wypowiedzi nie chce się aż tu zaglądać.... niemilo sie tu robi ...

Grupy

© 2012   Created by Agata.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu