Kółko Mam

Miejsce Spotkań Mam

Czytajac wypowiedzi dziewczyn,ktore mialy CC zauwazylm ze prawie wszystkie narzekaly na bol przy zkladaniu cewnika.Ja takze mialam CC i praktycznie nawet sie nie zorientowalam,a cewnik juz mialam zalozony...moze poczulam lekkie uszczypniecie,a wy...

Przeglądane: 170

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

witam! Mialam cesarke 5 miesiecy temu ,cewnik zakladany pare razy,nieczulam kompletnie nic,ale mialam epidural,czyli tzw.znieczulenie w kregoslup...moze to pomoglo ,takze trudno mi powiedziec,ale wiele razy osoby z mojej rodziny mialy cewniki i mowily to samo co Ty chwilowe bardziej nieprzyjemne,niz bolesne uszczypniecie...wydaje mi sie ze wszystko zalezy od osoby ,charakteru i kto jak podchodzi do spraw bolu...to samo jest wlasnie z cesarka czy porodem,niektore babki mowia ze pestka ,niektore ze bylo ciezko ale niepanikuja..a jeszcze inne ze prawie umarly zbolu,ja osobiscie mialam bardzo ciezki ,dlugi porod ,zakonczony CC i musze powiedziec, wiadomo bylo bardzo ciezko ale wytrzymalam i kazdej to powtarzam dasz rade ,bol i zmeczenie mija,tylko niewolno sie ze soba piescic!!! tak tez z cewnikiem i innymi sprawami ,zalezy od osoby ,kazdy odczowa bol inaczej,pozdrawiam
Witam
Również miałam CC i byłam cewnikowana. Powiem Wam, że tego sie bałam bardziej niż CC, ale nie czułam kompletnie nic i przy zdejmowaniu również.
Pozdrawiam
tez poczułam lekkie uszczypnięcie,ale niebyło przyjemne,co mówic o wyjeciu cewnika!!! dla mnie pielegniarka źle założyła cewnik i pare godzin po operacji przeciekało bo źle załozony.a jaki bol kłócia sie odczuwa przy załatwianiu
witam! ja takze nie zorietowalam sie kiedy zalozyli mi cewnik przed cc, ale pozniej czulam sie z nim dziwnie...
witam niewiem co w tym takie straszne ja miałam tez zakladany cewnik przy cc i wogóle tego nie czuc a gdzie mówiiac o bólu:))) ogolnie było oki pozdrawiampa:)))
Jestem 4 miesiące po CC. Cewnikowania bałam sie bardzo. Też słyszałam różne historie. Na moje szczęście nie czułam nic przy zakładaniu i zdejmowaniu. Pani położna zrobiła to błyskawicznie. Moim zdaniem ogromne znaczenie ma profesjonalizm pielęgniarki i jej podejście do pacjenta.
Hejka Ewelina, ja nawet tego nie pamiętam jak zakładali mi cewnik, pamiętam tylko że miałam wtedy skurcz i wtedy mi go założyli więc z tego bólu nawet nie widziałam co i jak. A ogólnie to cesarke wspominam okropnie. Pozdrawiam wszystkie Mamusie.
Ja tak samo poprostu zależy od umiejętności pielęgniarki.A cesarka to jest super miałam dwie.
Witajcie. Ja podobnie nie miałam z tym problemu. Pozdrawiam!
ja mialam cesarke wiec musieli mi zapakowac epidural w kregoslup takze nic nie czulam od pasa w dol przez nastepne 24 godziny. czulam jak mi wyciagali cewnik ale nie pamietam kiedy mi go zalozyli.
Cześć kobietki. Ja miałam dwie cesarki i nic nie czułam w żadnym przypadku, Może nie które kobiety są bardziej wrażliwe na dotyk czy ból. Osobiście to miałam głupie uczucie przy jego usuwaniu....Każda kobieta jest inna. Ile kobiet tyle opini.... Pozdrawiam :0)
Ja wogóle nic nie czułam:))) gdy dostałam bóli to nawet nie wiedziałam kiedy ten cewnik mi założyli,potem było znieczulenie i mojego synka wyjeli:)))) pamiętam że jak zdejmowali mi ten cewnik to było nie przyjemne ale tak to byłam zadowolona

Grupy

© 2012   Created by Agata.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu