Kółko Mam

Miejsce Spotkań Mam

WITAM WAS DROGIE MAMY...

MOJE PYTANIE CZY WASZE DZIECI PRZEKLINAJĄ LUB PRZEKLINAŁY,,,MÓJ SYN OD PEWNEGO CZASU PRZEKLINA,SAM PEWNIE NIE WIE CO MÓWI ALE SPRAWIA MU TO RADOŚC...DODAM ŻE PRZEKLINA TYLKO W DOMU,JAK GDZIEŚ JESTEŚMY I USŁYSZY PRZEKLEŃSTWO TO MÓWI ŻE TAK JEST BRZYDKO I TAK SIĘ NIE MÓWI-CZYLI ROZUMIE ŻE PRZEKLEŃSTWO JEST ZŁE ALE W DOMU SAM PRZEKLINA,PROSZĘ,TŁUMACZĘ ALE NIE POMAGA.DODAM ŻE DZIECKO W GRUDNIU BĘDZIE MIAŁ 4 LATA...CZY MACIE MOŻE JAKIEŚ METODY ŻEBY ODUCZYC DZIECKO BRZYDKICH SŁÓW???

Przeglądane: 34

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

Witam! Mój mały w styczniu będzie miał 4 i też używa brzydkich słów. Córka nie. On tez wie że są to brzydkie słowa ale jak mu się przypomni to mówi a pózniej się z nich śmieje. Ja próbowałam tłumaczyć ale na nić. Po prostu ignoruje je i zagaduje  inną rozmową. pozdrawiam

moja sara jest w tym samym wieku. Przeklinania nauczyła się od taty i wujka, może w przedszkolu, trudno powiedzieć. mówi dość ładnie, gdy przeklnie odrazu zasłania buzię i mówi przepraszam. Wie że tak brzydko, ale to robi, choć rzadko. Metoda? no cóż to zależy od dziecka, jednemu można tłumaczyć drugiemu wręcz nie wolno bo będzie tylko robiło na złość. 

Grupy

© 2012   Created by Agata.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu