Kółko Mam

Miejsce Spotkań Mam

Witam was dziewczynki jestem w 36 tyg ciazy i porod tuz tuz bardzo ale to bardzo sie boje czy mogly byscie mi opisac jak to jest z tym porodem mam bardzo niski prog bolu i bardzo sie boje ze nie dam rady czy to naprawde tak bardzo boli ? i jak jest juz po ? bo slyszalam ze nawet usiasc nie mozna bo taki bol , wiec zastanawiam sie jak w takiej sytuacji bede mogla zajmowac sie malenstwem , aktualnie mieszkam w anglii i tu tez bede rodzic wiec troche sie obawiam gdy tu ze szpitala z malenstwem wypuszcaja do domu po 6 godzinach po porodzie max po dobie a jak tak bardzomnie to bedzie bolalao to co wtedy ???

Przeglądane: 119

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

aha chcialam jeszcze dodac ze dostalam najpiekniejszy prezet urodzinowy bo moj synos przyszedl na swiat dzien przed moimi urodzinkami

wiesz.....raczej ma to juz dawno za soba....wspolczuje Ci-ja od poczatku chcialam cesarke i okazalo sie ze bylo wskazanie...mala nie miala w ogole pepowiny,byla praktycznie polaczona ze mna,a po drugie wazyla cztery kilo,a ze jestem waska w biodrach moj ginekolog wskazal mi CC,dla mojego dobra,ale przede wszystkim dla dziecka...tak tez w 38tyg.przyszla na swiat Miriana-cala i zdrowa!
z porodem to chyba jak z losem na loterii...jedne walcza mase godzin, jak ja, inne maja porod, ktory lacznie z bolami partymi trwa 34 minuty (u mojej kolezanki). rade jaka moge dac ci od siebie to, taka by do porodu o tym nie myslec i nie przejmowac sie. ciesz sie ciaza i maluszkiem mieszkajacym w twoim brzuszku, bo ta chwila juz nie wroci, bo kazda ciaza to inne uczucia i inne dziecko. jesli chodzi o porod to osobiscie bym poleciala ci ze znieczuleniem. sama nie przemyslalam tej sprawy za pierwszym razem,a wiem ze warto. jezeli chodzi o bol po porodzie to nie byl taki straszny. pierwsza dobe mialam problemy,a na druga juz normlanie siedzialam i praktycznie bez bolu. polozna doradzila mi tylko,zeby kilka pierwszych dni siusiac pod prysznicem i przemywac za kazdym razem laktacytem. w moim przypadku sprawdzilo sie rewelacyjnie. bedzie dobrze, zobaczysz:) najwazniejsze to nie mysl juz o tym i postaraj sie skupic mysli na pozytywnych przezyciach:) pozwodzenia
FAKT BOLI ALE DASZ RADE JA SOBIE MOWILAM ZE TYLE KOBIET MA DZIECI I DAJA RADE TO CHYBA NIEJEST TAK ZLE I TO POMAGALO I ODDYCHAJ
kochana kazda z nas jak zapewne czytasz , rodzi inaczejm ja moglabym rodzic co rok:) wole to od dentysty:) musisz po prostu dac z siebie wszytsko i pamietaj ze po to nam Bóg nakazał rodzic bo tylko my wszystko zniesiemy:):):) dlatego glowa do gory, nie boj sie jak Cie strasza , bedzie wszystko dobrze:) tak dla informacji Ci powiem ze moj porod trwal 15 min, i tyle mnie tylko bolalo:) i to niezbyt mocno:) bole przed byly jak na miesiaczke( moze ciut silniejsze) ale sa sposoby na ich zlagodzenie:) ja np czesto wchodzilam pod prysznic, jak do szpitala wjechalam po 12 to juz o 14.25 byla corcia na swiecie:) a pobyt w szpitalu wspominam bardzo dobrze, takze nie martw sie dasz rade i Ty:) buziaki i szczesciwego rozwiazania:):*::*:*:*
Mój pierwszy poród trwał 30min,ból był do zniesienia-myślałam że bedzie gorzej po porodzie dość świetnie sobie radziłam i szybko do siebie doszłam.Gorzej jest po cesarce,mam porównanie.Nie martw się:)

Grupy

© 2012   Created by Agata.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu