Kółko Mam

Miejsce Spotkań Mam

W październiku Zuza skończy dwa latka a nadal nie umie życ bez smoka i pieluchy tetrowej do przytulania i to nie tylko przy usypianiu ale przez cąły dzien:( Macie jakieś sprawdzone sposoby na wyeliminowanie smoczka??

Przeglądane: 6

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

Ja poprosiłam corke zeby pomogła mi posprzatac wszystko co lezy na podłodze i wyrzucila do smieci i podczas tego sprzatani smok ktorego zostawiła na podłodze tez poszedl do smieci. nawet o niego nie zapytala.:)
U mnie jest identycznie jak u ciebie,mala 13 pazdziernika obchodzic bedzie swoje drugie urodziny i nie rozstaje sie bez smoka i pieluchy......u mnie jest o tyle dobrze ze mala szuka swoich ulubiencow tylko jak idzie spac czy jak ma bardzo zly dzien bo jest nie wyspana czy nie czuje sie zbyt dobrze....narazie mi to nie sprawia klopotu,powoli pozbywamy sie smoczkow-gubiac je! ma,a raczej miala chyba z 5,a na dzien dzisiejszy zostaly dwa,wiec jak i te sie zgubia to nie kupie juz wiecej.
Syn ma dwa latka i pół i też mamy z tym problem tylko, że smoczek ma w nocy ale jak bym nie zwracała uwagi to potrafiłby go mieć w buzi przez cały dzień. Mam miesięczną córkę więc syn jest w nowej sytuacji ale czekam jak tylko smoczek się zepsuje to drugiego nie dostanie myślę, że to jest najlepszy sposób. Zobaczymy.
Hej , smoczek to nie tragedia w wieku 2 lat. CZasami dzieci potzrebuja go bo czuja sie bezpieczne. Moja syn mnial 3 lata kiedy odcielismy gume od smoczka i powiedzielismy mu ze jest tak silny ze odgryzl gume od smoczka i bedzie go bolal brzuch. Z moja corka bylo inaczej to pielegniarka po urodzeniu kazal nam kupic somczka bo ona ssala palca wiec kupilismy smoczka i mnial go do 2 lat. Smoczek ma wplyw na zeby ale nietrzeba przesadzac najlepiej robic jak sie samemu uwaza, bo inaczej czlowiek daje sie oglupic,.Cieplutkop ozdrawiam
Nam po prostu zginął smoczek przepadł jak kamień w wodę, wołała smoka dokładnie jeden dzień powiedziałam że poleciał do młodszej dzidzi już wiecej nie zawołała smoczka zasypiała z przytulankami też miała juz ponad dwa latka
Ja odzwyczaiłam synka jak miał 15miesięcy ale zazwyczaj miał smoczka na noc.Zazwyczaj w dzień nie brał smoka ale jak leżał na widoku to wołał o niego.Wkurzyłam się i obciełam mu smoczek gdy synek chciał go wziać tłumaczyłam mu że nie ma że odpadł...w nocy zasypiał mi normalniechoć wydawało mi się że bedzie trudno...powodzenia

Grupy

© 2012   Created by Agata.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu