Kółko Mam

Miejsce Spotkań Mam

Okrutna notka znaleziona w internecie,data marcowa.....Nie pisałabym tego,bo brutalne i straszne,ale tak się popłakałam.....przestać myśleć nie mogę .Bolesne jest to ,że nic nie mogę zrobić.....-KTO WRAŻLIWY NIECH NIE CZYTA

W Jeleniej Górze początek procesu Mariusza V. oskarżonego o zabójstwo trzyipółletniego Bartusia. 29-letni mężczyzna zakatował chłopca w maju zeszłego roku w Kamiennej Górze. Matce Bartka Iwonie K. prokuratura zarzuca znęcanie się nad nim i nieudzielenie mu pomocy..... Pierwszy raz Mariusz V. pobił Bartka marcu ubiegłego roku. Kolejny raz - w kwietniu. W maju katował go przez trzy dni. 15 maja kupił pół litra wódki i pił. Przy obiedzie, gdy chłopiec marudził i nie chciał jeść, mężczyzna na siłę wyprowadził go do toalety. Potem rzucił go na łóżko, aż z ust dziecka wypadły ziemniaki. Następnie bił go kablem. Kiedy płaczący Bartek usiadł na podłodze, mężczyzna chwycił go za rękę i zaczął go kopać. - Kopał po nogach i bił po twarzy z otwartej ręki. Bartek płakał i błagał: "Wujek nie bij", "Za co mnie bijesz?" - zeznała Iwona K. Bartka bolał brzuszek, ale kobieta nic nie zrobiła. Następnego dnia Mariusz znów znęcał się nad chłopcem. Uderzył go ręką w twarz tak mocno, że ten uderzył głową w piec kaflowy. Kolejne serie bicia nastąpiły w sobotę. - Bartek siedział na łóżku - zeznała Iwona K. - Mariusz najpierw bił go kablem. Bartek próbował wycofać się w moim kierunku, ale Mariusz go złapał i zaczął kopać po nogach i plecach. Pięścią uderzył go w brzuch. Kopnął go także w jąderka. Bartek był taki pobity, że nie miał siły płakać. W nocy chłopiec dostał gorączkę, majaczył. W niedzielę rano Iwona K. zaniosła go do szpitala, gdzie zmarł. Iwona K. przyznaje się do nieudzielenia pomocy synkowi, ale nie do znęcania się nad nim. Prokuratura ma jednak świadków, którzy potwierdzają, że jeszcze przed 15 maja ubiegłego roku biła Bartka. Grozi jej do dziesięciu lat więzienia. Mariuszowi V. oprócz zabójstwa prokuratura zarzuca znęcanie się nad chłopcem. Mężczyzna nie przyznaje się do winy. W śledztwie symulował chorobę psychiczną. Tydzień przed tragedią leżał kilka dni w szpitalu psychiatrycznym. Biegli lekarze orzekli jednak, że jest zdrowy, wiedział, co robi, i może za swoje czyny odpowiadać. Grozi mu dożywocie.

Przeglądane: 0

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

oczywiście że jestem za karą śmierci a szczególnie dla takich zwyrodnialców i żeby zginęli tak samo ich ofiary. do tego koszyka dołączyłabym jeszcze pedofilów-morderców i seryjnych morderców
bardzo źle się stało że kara śmierci została zniesiona, bo jakby jeden z drugim wiedział że za coś takiego umrze w taki sam sposób jak jego ofiara to może by nie popełnił jakiejś zbrodni.
Masz racje Amalka kara śmierci była by za prosta niech taki skurwiel się pomęczy i wie jakie krzywdy wyżądził- mnie też normalnie nosi jak takie coś słysze.Nie rozumiem tego dlaczego tak się dzieje w czym dzieci są winne,jest tyle rodzin ktore pragną miec dzieci a ich nie mają a coraz czesciej teraz słychac o takim czymś-są przecież zabezpieczenia jak ktoś nie jest gotowy do roli rodzica-masakra...szkoda słów na to wszystko
Mam na dzieje,że ten drań dostanie dożywocie,a w więzniowie się nim odpowiednio zajmą!!!Ta kobieta również powinna znależć się w więzieniu na długie lata!!!!!Ja osobiście jestem ZA karą śmierci,moje zdanie nigdy się nie zmieni,jest tyle zła na świecie,że jedynie ta kara jest odpowiednia za morderstwo.Bo dla mnie śmierć tego chłopca to było MORDERSTWO!! Łzy...
Witaj Kasiu ,ja osobiście zgadzam się z Amelką że kara śmierci to rodzaj nagrody dla zwyrodnialca !!!!Co z tego że otrzymał by wyrok śmierci jak w każdym rozwiązaniu nie cierpiał by tak jak Bartek (to szybka śmierć).Podejrzewam że w więzieniu jak dostanie dożywocie napewno troskliwie się nim zajmą współwięźniowie ,że nie raz będzie się modlił o szybką śmierć .Tam siedzą ludzie którzy mają rodziny ,dzieci .Co do kobiety no cóż można powiedzieć że tylko urodziła Bartka i nic pozatym.Zastanawiam się tylko gdzie była rodzina tej kobiety i świadkowie którzy widzą jak matka bije Bartka i zeznają a gdzie byli przed tragedią gdy Bartuś jeszcze żył????Dla mnie kara śmierci to nie kara tylko prezent,owszem ktoś powie" ale my za takiego wyrodnialca płacimy podatek a on ma wikt i opierunek."tylko że kiedy trafia do więzienia to cierpi owiele dłużej niż dziecko które katował bo tam nie ma dla takich jak on życia.Takie jest moje zdanie na ten temat.Pozdrawiam:((((
Ja również jestem za karą śmierci-a już tym bardziej w takich przypadkach.Jak można katować tak maleńkie istotki,które nie potrafią w żaden sposób się obronić??Czym dziecko może sobie zasłużyć na takie traktowanie??Ja nie znam odpowiedzi na takie i podobne pytania.Podejrzewam że nawet sam oprawca nie zna na nie odpowiedzi...A ta kobieta??Dla mnie to ona nawet nie jest matką-bo urodzić dziecko to nie wszystko.Bartuś napewno chciał mieć oparcie w swojej mamie,napewno liczył na to że wstawi się za nim,że go obroni...Łezka za łezką leci jak się czyta lub ogląda takie rzeczy...Za każdym razem jak słyszę o czymś takim spoglądam na mojego synka i myślę sobie,że jakby tylko ktoś próbował skrzywdzić moje szczęście to chyba bym zabiła...
a ja bym chciała zeby w wiezieniu tak samo go potraktowali,ząb za ząb,to samo mu zrobic ,nawet bylabym za samosądem społecznym zeby to ludzie mogli wymierzyc mu kare,bo co ztego ze kara smierci wydaje mi sie ze dla nieego dobre rozwiazanie pare minut i pokrzyku,lepiej sie nad nim znecac fizycznie i psychicznie oczywiscie jesli nie wyjdzie bo nasze sądy to szkoda gadac ,bic go, łamać konczyny i nie leczyć,niech zdechnie z bólu anie do szpitala,tak wlasnie bym potraktowala takich mężczyzn.
Jestem za karą smierci dla pedofilów,gwałcicieli i zabójców!!! a jeśli chodzi o dzieci to osobiście bym wymierzyła sprawiedliwośc!!może i no co napiszę jest straszne ale takich to pod ściane i kulkę w łeb!!!!! ryczę gdy słucham w wiadomosciach o przemocy w stosunku do dzieci.Matka właśnie to jest matka która pozwala katować własne dziecko chabalowi...przepraszam ale strasznie się zdenerwowałam....nie mam słów
To co teraz tu przeczytalam to sie normalnie w glowie niemiesci:(:(jest to straszne ,matka co to za matka ze pozwolila katowac swoje dziecko jestem zdania ze powinna byc oskarzona o wspolznęcanie sie nad wlasnym dzieckiem jak i zrowno o morderstwo swojego dziecka dla takich ludzi to tylko i wylącznie kara smierci i to w taki sam sposob zadana jak zadano biednemu dzieciątkowi !!!!nic niewinnemu!!!!!!!!!!! a jak to w polsce bywa pojdą do wiezienia a za pare lat czy miesiecy wyjdą za dobre sprawowanie i co najgorsza mogą zrobic to samo :(ZABIC TAKICH GNOJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witajcie .To straszne co przeczytalam same lzy cisna sie do oczu. Ja takich to bym skazala na meczarnie i pedofilow tak samo.za mala kara dozywocie a i tak samo kara smierci dla takich. Oni powinni tak samo cierpiec jak dzieci katowane i tak samo te matki ktore sie temu przygladaja spokojnie a nie reaguja!!!!!!!Okropne!!!Cala sie trzese!!!!!! Nie pozwolmy zeby nasze dzieci cierpialy a takze zwracajmy uwage na przemoc jak zauwazymy!POzdrawiam!
Pogrzebac zywcem tego gnoja!!(wybaczcie slownictwo)nie slyszalam nigdy o tym,wiec czytalam to z otwarta geba a lzy same cisnely sie do oczu!Zabila bym go wlasnorecznie i ta wyrodna matke takze!!albo nie,bo smierc to za malo,za lagodny wyrok-katowanie i znecanie sie nad nimi dopoki by nie zdechli!!!!!!!!ona takze go zabila nie reagujac,wiec zadnej ulgi!!
Podzielam zdanie ze kara śmierci to żadna kara dla tego zwyrodnialca.Ja takim osobnikom to bym wymyślała najgorsze tortury żeby jak najdluzej cierpieli!!A tego psychopatę to bym pokroiła na kawałki!!!każdego dnia tak po parę razy!!!!Innych takich psychopatów-gwałcicieli,pedofilów,morderców i takie wspaniale"mamusie"tez bym torturowała co z niej za matka???o ile można ja tak nazwać!!!Boże jak można do czegoś takiego dopuścić??co mu to biedne dzieciątko zawiniło??
dla takich jak on nie powinno być żadnej litości!
Witam! Czytając to aż mię gorąco zrobiło,i łzy staneły w oku. Jestem jak najbardziej za karą smierci. Takich typów trzeba się jak najszybciej pozbywać :-(((

Grupy

© 2012   Created by Agata.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu